Africká
Africká káva je známá díky velice kvalitní Arabice, která má střední kyselost a můžeme ní cítit citrusové plody, čokoládu, květy i čaj.
Etiopie je považována za pravlast kávovníku a často se uvádí, že slovo káva je odvozeno od Etiopské provincie Kaffa, kde se stále pěstují kávovníky. Zrnková káva pěstovaná v Etiopii má vínové aroma a bohatou harmonickou chuť. Odborníci řadí plantážní kávu z Etiopie jako jednu z nejlepších na světě.
Keňa je velmi významný pěstitelem plantážní kávy Arabika, sazenice zde byly přivezeny až v 19 století, a to z Etiopie. Plantáže kávy Arabika leží ve vysokých nadmořských výškách okolo hory Kilimandžáro. Zrnková káva z Keni je považována za jednu z vůbec nejkvalitnějších plantážních káv, má bohatou plnou chuť s jemnou ovocnou příchutí a ideální kyselostí. Popíjením této plantážní kávy zažijete pokaždé mimořádný gurmánský zážitek.
Nejprodávanější
Etiopie je považována za kolébku kávy arabika. Káva z jižní oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1800 až 2100 m. Jedná se o promytou kávu, která pochází ze zpracovatelského závodu Reko v Kochere. V období sklizně sem přiváží svou úrodu až 850 drobných pěstitelů, kteří nemají zařízení na zpr...