Mouky
Bez mouky se neobejdete. Z nabízených muk si vyberou všichni, jak ti kteří volí klasické mouky pšeničné i ti, co rádi experimentují. V takovém případě jim pro jejich kulinářské experimenty můžeme nabídnout mouku kokosovou, konopnou či amarantovou... Že jste se s takovou moukou v kuchyni ještě nesetkali? No tak ji vyzkoušejte! Tyto mouky jsou náhradou běžné mouky, jsou ale i zdravější a těstům dodávají netradiční chuť. Tyto mouky můžete také přidávat i do nepečených dezertů, stejně tak s nimi zahušťovat polévky.
Rádi experimentujete v kuchyni? Hledáte nové spektrum chutí? Spojte příjemné s užitečným a vyzkoušejte naše netradiční mouky z přirozeně bezlepkových plodin!
Speciální mouky jsou vhodnou alternativou pro moderní a zdravější vaření a pečení. Bezlepkové mouky jsou vhodné zejména pro celiaky (alergie na lepek), některé druhy zase pro vyznavače paleo diety, a mnohé jsou díky vyššímu obsahu rostlinných bílkovin vhodné zejména pro vegetariány a vegany.
Nejprodávanější
APROMIX Nízkobílkovinná bezlepková mouka je vhodný pro přípravu nízkobílkovinného chleba, pečeného ve formě i pro běžné požití v kuchyni při přípravě zásmažky a pro zahušťování. Vyrobená z přirozeně bezlepkových a nepšeničných surovin. Určena pro pacienty se speciálním dietním režimem.
Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Mouka má neutrální chuť a vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné ji konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jejím množstvím. Doporučená dávka je cca 1 lžíce mouky denně. Lněná mouka po namočení do tekutiny silně bobtná, a je proto vynikající pro zahušťování nápojů a pokrmů. Používáme ji pro zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Celozrnná špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou příchuť, a protože má i dobré pekařské vlastnosti, hodí se technologicky k výrobě různých typů pekařských výrobků. Mouka je jemně mletá a hodí se do mnoha typů těst.
PROMIX®-T – univerzální bezlepková tmavá mouka obohacená kvalitními přírodními surovinami a jemnou ovocnou vlákninou. Je určená na přípravu bezlepkového tmavého chleba, jemného pečiva, jako i na běžné kulinářské použití. Je vyrobena z přirozeně bezlepkových a bezpšeňičných surovin.
PROMIX-UNI – moučná směs vhodná na přípravu chleba, pečiva, jemného pečiva, zákusků jako i na běžné použití v kuchyni- zásmažka, zahušťování, bešamel ap. Je vyrobena z přirozeně bezlepkových a nepšeničných surovin.
> Dodržujete bezlepkovou dietu? Tak to rozhodně musíte mít po ruce rýžovou mouku. Tento poklad se hodí nejen pro pečení, ale i pro přípravu slaných pokrmů nebo k zahušťování omáček a polévek. Když se pustíte do pečení, možná vás překvapí, jak je těsto podobné tomu z pšeničné mouky a jak tence ...
Kaštanová mouka se mele z plodů jedlého kaštanu. Ty se suší při teplotě 47 stupňů Celsia po dobu 16 dnů a následně jsou zbaveny tvrdé slupky. Proto není mouka „kaštanově“ hnědá, jak by se mohlo nabízet, ale poměrně světlá. Ovšem vůní a chuť si zachovává.Složení: mouka z plodů Kaštanovníku jed...
Kokosovou mouku můžete nahradit zcela nebo částečně klasickou pšeničnou moukou. Stačí jí dokonce méně. Obecně platí, že místo 1 hrnku mouky stačí 1/4 hrnku mouky kokosové.Složení: 100% sušený kokosový ořech* mletý *produkt ekologického zemědělstvíObsah: 900g Země původu: Srí...
Tapioka neboli Maniok jedlý (Manihot esculenta) pochází z tropické Ameriky. Pěstoval se již 4000 let př.n.l. Má velmi atraktivní látkové složení, jak pro výživu člověka, tak i hospodářských zvířat. A to hlavně nejen díky obsahu škrobu, ale i množství bílkovin. Někdy se manioku přezdívá sladké ...