Baobab (Adansonia digitata)
Dužina plodů afrického stromu Baobab (Adansonia Digitata L.) přímo překypuje nutričními látkami, díky jejichž množství se považuje za jednu z potravin budoucnosti. Přirozeně schne uvnitř tvrdé slupky plodů a jednoduchým prosíváním se z ní získává světlounký prášek citrusově kyselé chuti s jemnými tóny karamelu. Prášek baobabu má velmi široké využití v přípravě řady pokrmů a nápojů a díky svému složení je schopen zásadním způsobem vylepšit nutriční profil potravin.
Baobab obsahuje dostatečné množství potřebné vlákniny 43% obsahu. Převážná část vlákniny baobabu je tvořena pektinem. Baobab obsahuje velké množství vápníku a hořčíku, železa, draslíku, vitaminu C. Harmonizuje imunitní systém a účinné látky podporují celkové utužení organismu. Díky vysokému obsahu vlákniny v určitých částech stromu je baobab vhodný k úpravě střevní peristaltiky (pokud je třeba) a k prohlazení střevních klků. Navíc významnou část obsažené vlákniny tvoří pektin, který má příznivý vliv na snížení periferního cholesterolu. Dužina plodu baobabu obsahuje obrovské množství vápníku s dostatečným množstvím hořčíku, aby ve vhodné kombinaci mohly být použity k podpoře zdravých a pevných kostí, zubů, správné stažlivosti svalů (prevence proti křečím), rychlého přenosu nervového vzruchu, dostatečné krevní srážlivosti.