Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Bio Ghí přepuštěné máslo 720 ml

Kód: SAD5658
450 Kč –11 %
720 ml bio ghí
450 Kč –11 % 399 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní. Přepuštěné máslo Ghí (ghee) vyrábíme podle staré ajurvédské receptury z kvalitního českého másla. Bio ghíčko je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se od dubna do října pasou na trávě a v této době splňují kriteria kvality grass-fed.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ghí je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů , minerálů a antioxidantů . Při výrobě přepuštěného másla klademe největší důraz na kvalitu a tradici výroby. Používáme pouze ingredience od ověřených dodavatelů. Biopotraviny neobsahují zbytky pesticidů, prů­myslových hnojiv a antibiotik, protože nesmějí být zvířatům přidávána do potravy. Při zpracovávání bioproduktů je zakázáno používat chemická aditiva (umělá barviva, sladi­dla, konzervační látky nebo syntetické chuti). Historie: Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ghí je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.

Složení: bio bezvodý máselný tuk 99,3%
Obsah: 720ml
Země původu: Česká republika

Použítí: Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla…má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba, pečivo…. neobsahuje laktózu a přirozeně bezlepkové.

Náš tip: nakrájejte brambory na plátky a fritujte na ghíčku - chutnají jako brambůrky, jsou lehce stravitelné

Skladování: - ghí vydrží několik let když není otevřené
- při používání ojediněle dát do ledničky (není to podmínkou) - po otevření lépe spotřebovat do půl roku
- od 20 °C se mění konzistence, do 20°C spotřeba do 8 měsíců

Doporučujeme: 1 lžíci pro zdraví denně

Doplňkové parametry

Kategorie: Ghí - přepuštěné máslo
? Bezlepkové: Ano
? Bio: Ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

ghíčko-logoKvalitní pokrm vyžaduje kvalitní suroviny. Nezpracované máslo odebíráme z Polabských mlékáren a pochází od travou živených krav (tzv. grass fed). Máslo přepouštíme ručně ale ve velkých objemech, proto dokážeme zachovat originální kvalitu a konkurenceschopnou cenu.
Celý proces výroby probíhá pod dohledem veterinární správy a hygieny. Podle Áyurvédy je ghí elixír života. Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání veškerých živin, má omlazující a regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své mnohostranné využití a především pro své účinky na zdraví je řazeno mezi SUPERPOTRAVINY. Naše ghíčko má díky unikátní receptuře vynikající chuť a vůni.