Indonésie
Do Indonésie a na ostrov Jáva dovezli kávu Holanďané kolem roku 1696. Plantážní káva se pěstuje od té doby na náhorní plošině okolo hory Kawah Ijen ve výšce kolem 1300 metrů nad mořem, což jsou výborné podmínky pro pěstování zrnkové kávy Arabika. Hlavní odrůdou je zde Java, která po stovky let rostla zcela izolovaná a vytvořila si svůj vlastní a nezaměnitelný charakter. Káva má vyváženou kořeněnou chuť s jemnou kyselostí a tóny čokolády.
Káva Kopi Luwak neboli cibetková káva je 100% pravá a jedinečná káva dovážená přímo od sběračů z Indonéských ostrovů. Tato káva je skutečnou vzácností na trhu. Její chuť je velmi jemně kořeněná, bez nejmenšího náznaku kyselosti s mírně čokoládovými, karamelovými a ovocnými podtóny. Typ 100% Arabica má navíc velmi výrazné aroma.