Klíčení
V Asii se říká, že v klíčku je život. Klíčky překypují životu důležitými látkami! Rostou v jakémkoliv klimatu a i na malinkém prostoru. Jsou plné živin a triumfují také v soutěži chuti. Jsou superhrdiny mezi superfood, jsou neuvěřitelně koncentrovanou silou.
Díky klíčkům výživová hodnota semínek stoupne několikanásobně. Vitaminy, minerální látky, bílkoviny, enzymy a vláknina, křupavost a skvělá chuť – to vše v nich najdete.
Více informací o klíčení semínek naleznete v článku Jak na klíčení?
Nejprodávanější

Mix ředkviček BIO 200 g Wolfberry. Živá semínka ředkviček určená k domácímu klíčení. Mix ředkviček je smíchán z těchto semínek: Red coral, China rose, Daikon a Red sango.

BIO semena hrášku Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Jsou čerstvou a kvalitní luštěninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají sladkou chuť mladého hrášku.

Směs semen 3 BIO Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Směs klíčků čerstvých a kvalitních luštěnin a zeleniny vhodná k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel.

Vypěstujte si čerstvé klíčky a výhonky přímo doma v kuchyni. S klíčící biomiskou o třech patrech to bude úplně jednoduché a efektivní. Rostlinné klíčky a výhonky představují biologicky nejcennější potravinu plnou vitamínů, enzymů a minerálů, které potřebujeme během celého roku. A vydrží vám naklíčené v chladničce až 14dní, můžete je tedy mít denně k dispozici.
- průhledné trojpatrové nakličovací misky
- na klíčení všech semínek (luštěnin, obilovin i olejnin)
- tři nádoby na klíčení v jednom
- ideální pro klíčení semínek doma

Fazole Mungo na vaření nebo ke klíčení. Klíčky jsou vhodné do salátů, polévek, pomazánek, na ozdobu pokrmů. Produkt ekologického zemědělství. Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.

Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitaminy, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky.

Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba.

Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.

Nakličte si doma enzymy nabité klíčky nebo microgreens. Dodají výbornou výživnou hodnotu i strukturu každému salátu či polévce a ozdobí i další jídla.
Sada ke klíčení semen zajišťuje optimální podmínky při pěstování klíčků a výhonků a snadno se udržuje. Skládá se ze 3 misek o vnitřním průměru 18 cm, kam se umísťují semena, spodní záchytné misky, kam při proplachování stéká voda, a víka, které v miskách zaručuje stabilní vlhké klima.
- průhledné trojpatrové nakličovací misky
- na klíčení všech semínek (luštěnin, obilovin i olejnin)
- tři nádoby na klíčení v jednom
- ideální pro klíčení semínek doma
- český výrobek

Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. V jihoindické kuchyni se praží, čímž dostane jejich ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí karipast a kořenících směsí.

BIO semena pohanky Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Jsou čerstvou a kvalitní obilovinou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemně kyselou svěží chuť.
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyselina, minerální látky a stopové prvky.