Kombucha (Čajová houba)
Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.
Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již kolem roku 200 před naším letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852.
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou užívat děti od tří let. Doporučuje se pít jednu skleničku ráno na lačno a dvě během dne před jídlem. Zpočátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Nejprodávanější
Captain Kombucha je delikátní bio bublinkový nápoj, který se ručně vyrábí v Portugalsku a Španělsku. Každá lahev je vyrobená výhradně z BIO certifikovaných surovin a fermentovaná speciálními Captain Kombucha kulturami. Produkty pocházejí z ekologického zemědělství, použitá voda je filtrovaná.
Captain Kombucha je delikátní bublinkový nápoj, ručně vyráběný na portugalském pobřeží. Každá flaška je vyrobená výhradně z nejkvalitnějších BIO certifikovaných surovin a fermentovaná speciálními Captain kombucha živými bio-kulturami.
Captain Kombucha je delikátní bio bublinkový nápoj, který se ručně vyrábí v Portugalsku a Španělsku. Každá lahev je vyrobená výhradně z BIO certifikovaných surovin a fermentovaná speciálními Captain Kombucha kulturami. Produkty pocházejí z ekologického zemědělství, použitá voda je filtrovaná.