Koření a ochucovadla, Strana 2
Nejprodávanější
Ochutnali jste již vejce, sýr nebo ryby ochucené touto lahodnou solí? Z obyčejného jídla vykouzlí neodolatelné pochoutky se středomořským svěžím nádechem. Jídlo bude barevně veselé, aromatické, prostě neodolatelné.
Nová středomořská kořeněná směs umí postavit štěstí zpět na nohy. Velmi kořeněná chuť – harmonizuje ozvláště dobře s bramborami, uzeninou a špekem. Červené kousky řepy poskytují nádhernou červenou barvu, která se vedle chutné bazalky a dobromyslu stará o viditelný středomořský harmonický vztah...
Velmi jemná a hustá omáčka na těstoviny Tygr je určena hlavně malým dětem, které vesměs milují těstoviny s kečupem. Běžné omáčky na těstoviny jsou proto většinou pro děti příliš řídké a málo sladké. Vysoký podíl na slunci uzrálých italských rajčat odrůdy Mauro Roso, vyšlechtěné tradičními postupy přímo pro použití v ekologickém zemědělství, dává Tygrovi jeho typickou chuť. Tygr neobsahuje žádný přidaný cukr a příjemnou sladkost mu dodává pouze zahuštěná mrkvová šťáva. Používáme jej hlavně na těstoviny, ale i na kuskus, jáhly a podobně.
Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť).