Labeta Želírovací cukr 2:1 500 g
Kód: LAB18020Detailní popis produktu
Věděli jste, že džem můžete připravit i v domácí pekárně? Pokud máte rádi nové věci a rádi zkoušíte nové receptury, zkuste vytvořit džemy netradičních chutí. Chcete mixovat jablka se skořicí či zkusit kombinaci hrušek a ostružin? Směle do toho! Nechte zkrátka za vás mluvit vaše chuťové pohárky. Aby však měl džem ideální konzistenci, nezapomeňte do něj přidat želírovací cukr 2:1, který se hodí pro středně sladké ovoce. A protože želírovací cukr, který je přirozeně bez lepku, již cukr obsahuje, nemusíte jej do džemu přidávat.
- vhodný pro středně sladké ovoce
- sáček vystačí na 1 kg ovoce
- přidejte jen ovoce a podle chuti kyselinu citronovou
- přirozeně bezlepkový výrobek
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!
Návod na přípravu:
Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Příprava v domácí pekárně:
Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci Želírovací cukr 2:1. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Složení:
cukr, želírující látky 1,4 % (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1699/400, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 98, z toho cukry [g]: 98, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01
Balení:
500 g - balení ke zpracování až 1 kg ovoce
Náš tip:
Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.