Díky vašemu velkému zájmu, mohou být naše dodací lhůty delší. Prosíme vás o trpělivost. Děláme vše proto, abychom připravili balíčky co nejdříve.

Labeta Želírovací cukr 3:1 500 g

Kód: LAB18061
49 Kč
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Želírovací cukr 3:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád.

  • vhodný pro sladké ovoce
  • sáček vystačí na 1,5 kg ovoce
  • přidejte už jenom ovoce
  • přirozeně bezlepkový výrobek

Detailní informace

Detailní popis produktu

Patříte k milovníkům palačinek či lahodného perníku? V tom případě by ve vaší spíži neměly chybět skleničky s ovocnými džemy. A protože není nic lepšího, než vlastnoručně připravený džem, máme pro vás želírovací cukr 3:1. Díky již obsaženému cukru není nutné přidávat další cukr. Stačí pouze nasbírat vámi oblíbené ovoce, přidat sáček želírovacího cukru a zavařovací magie může odstartovat. A nebojte se čarovat s běžnými i netypickými surovinami, jako je například čerstvá vanilka, lístky máty či meduňky.

  • vhodný pro sladké ovoce
    sáček vystačí na 1,5 kg ovoce
    přidejte už jenom ovoce
    přirozeně bezlepkový výrobek

A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!

Návod na přípravu:

Očištěné a vypeckované ovoce 1400 – 1500 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 1200 – 1300 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 – 5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Příprava v domácí pekárně:

Očištěné a vypeckované ovoce 1400 – 1500 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 1200 – 1300 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci Želírovací cukr 3:1. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Složení:

cukr, želírující látky 2 % (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1703/401, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 98, z toho cukry [g]: 97, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01

Balení:

500 g  - balení ke zpracování až 1,5 kg ovoce

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: