Mák
Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku. Mák setý se pěstuje už tisíce let pro svoje semena i pro bílou šťávu v nezralých makovicích obsahující opium. Je tradiční součástí české kuchyně. Česká republika navíc patří mezi jeho největší vývozce.
Využívá se především při pečení, výrobě slaného i sladkého pečiva, nebo jako posyp např. sladkých knedlíků atpod.
Nejprodávanější
Mák modrý BIO najde využití především v kuchyni při pečení, ale i při přípravě klasického jídla.