Máta (Nana, Mentha piperita)
Máta - sem patří druhy (Marocká máta a Máta peprná nať).
Marocká máta vyniká svou intenzivní příjemnou mátovou, peprmintovou vůní. Chuť marocké máty je oproti mátě běžné intenzivněji mátovější, není nahořklá. Silice pro potravinářský průmysl či výrobu žvýkaček se získávají z této máty. Používá se do čaje Touareg, ale také jako samostatný nápoj tajine.
Oblíbená je zejména kvůli pozitivním účinkům na trávicí trakt a udržuje normální trávicí komfort.
Máta peprná je bylina dosahující výšky až jednoho metru, známá pro svoji silnou aromatickou vůni. Ve všech herbářích můžeme nalézt zmínky o mátě jako prostředku spojeném se zažíváním. Ať už se jedná o podporu trávení, sekreci žluči v játrech a celkové střevní a zažívací zdraví. Tradiční využití máty spočívá také v udržování zdraví cest dýchacích a podpory normálního zdraví srdce. Je známo, že máta přispívá k udržení zdraví močových cest a ledvin.
Nejprodávanější
Lahodná citronová chuť verbeny jde ruku v ruce s osvěžující mátou a zaručí vám dokonalý požitek v horkých letních dnech. Nejlépe chutná s čerstvými malinami, plátky citronu a lístky meduňky.
Když si čajová konvice na chvíli udělá dovolenou, je tu léto a čas na LEDOVÝ DŽBÁNEK od SONNENTORU. Lahodná citronová chuť verbeny jde ruku v ruce s osvěžující mátou a zaručí vám dokonalý požitek v horkých letních dnech.