Mouky
Bez mouky se neobejdete. Z nabízených muk si vyberou všichni, jak ti kteří volí klasické mouky pšeničné i ti, co rádi experimentují. V takovém případě jim pro jejich kulinářské experimenty můžeme nabídnout mouku kokosovou, konopnou či amarantovou... Že jste se s takovou moukou v kuchyni ještě nesetkali? No tak ji vyzkoušejte! Tyto mouky jsou náhradou běžné mouky, jsou ale i zdravější a těstům dodávají netradiční chuť. Tyto mouky můžete také přidávat i do nepečených dezertů, stejně tak s nimi zahušťovat polévky.
Rádi experimentujete v kuchyni? Hledáte nové spektrum chutí? Spojte příjemné s užitečným a vyzkoušejte naše netradiční mouky z přirozeně bezlepkových plodin!
Speciální mouky jsou vhodnou alternativou pro moderní a zdravější vaření a pečení. Bezlepkové mouky jsou vhodné zejména pro celiaky (alergie na lepek), některé druhy zase pro vyznavače paleo diety, a mnohé jsou díky vyššímu obsahu rostlinných bílkovin vhodné zejména pro vegetariány a vegany.
Nejprodávanější
Kokosovou mouku můžete nahradit zcela nebo částečně klasickou pšeničnou moukou. Stačí jí dokonce méně. Obecně platí, že místo 1 hrnku mouky stačí 1/4 hrnku mouky kokosové.Složení: 100% sušený kokosový ořech* mletý *produkt ekologického zemědělstvíObsah: 900g Země původu: Srí...
Kaštanová mouka se mele z plodů jedlého kaštanu. Ty se suší při teplotě 47 stupňů Celsia po dobu 16 dnů a následně jsou zbaveny tvrdé slupky. Proto není mouka „kaštanově“ hnědá, jak by se mohlo nabízet, ale poměrně světlá. Ovšem vůní a chuť si zachovává.Složení: mouka z plodů Kaštanovníku jed...
Tapioka neboli Maniok jedlý (Manihot esculenta) pochází z tropické Ameriky. Pěstoval se již 4000 let př.n.l. Má velmi atraktivní látkové složení, jak pro výživu člověka, tak i hospodářských zvířat. A to hlavně nejen díky obsahu škrobu, ale i množství bílkovin. Někdy se manioku přezdívá sladké ...