Mouky
Bez mouky se neobejdete. Z nabízených muk si vyberou všichni, jak ti kteří volí klasické mouky pšeničné i ti, co rádi experimentují. V takovém případě jim pro jejich kulinářské experimenty můžeme nabídnout mouku kokosovou, konopnou či amarantovou... Že jste se s takovou moukou v kuchyni ještě nesetkali? No tak ji vyzkoušejte! Tyto mouky jsou náhradou běžné mouky, jsou ale i zdravější a těstům dodávají netradiční chuť. Tyto mouky můžete také přidávat i do nepečených dezertů, stejně tak s nimi zahušťovat polévky.
Rádi experimentujete v kuchyni? Hledáte nové spektrum chutí? Spojte příjemné s užitečným a vyzkoušejte naše netradiční mouky z přirozeně bezlepkových plodin!
Speciální mouky jsou vhodnou alternativou pro moderní a zdravější vaření a pečení. Bezlepkové mouky jsou vhodné zejména pro celiaky (alergie na lepek), některé druhy zase pro vyznavače paleo diety, a mnohé jsou díky vyššímu obsahu rostlinných bílkovin vhodné zejména pro vegetariány a vegany.
Nejprodávanější
Kokosovou mouku můžete nahradit zcela nebo částečně klasickou pšeničnou moukou. Stačí jí dokonce méně. Obecně platí, že místo 1 hrnku mouky stačí 1/4 hrnku mouky kokosové.Složení: 100% sušený kokosový ořech* mletý *produkt ekologického zemědělstvíObsah: 900g Země původu: Srí...
Lněná mouka je alternativou klasické mouky, která je oblíbená u lidí, kteří dbají na zdravý životní styl. Lněné semínko je prospěšné pro vysoký obsah vlákniny, neobsahuje lepek a hodí se jak pro vegetariány, tak vegany, aktivní sportovce a všechny, kteří vyhledávají zdravé a dietní alternativ...
PROMIX®-UNI KOMFORT – univerzální bezlepková směs pro pečení v automatických pekárnách, určená pro pacienty se speciálním dietním režimem.
PROMIX®-T – univerzální bezlepková tmavá mouka obohacená kvalitními přírodními surovinami a jemnou ovocnou vlákninou. Je určená na přípravu bezlepkového tmavého chleba, jemného pečiva, jako i na běžné kulinářské použití. Je vyrobena z přirozeně bezlepkových a bezpšeňičných surovin.
> Dodržujete bezlepkovou dietu? Tak to rozhodně musíte mít po ruce rýžovou mouku. Tento poklad se hodí nejen pro pečení, ale i pro přípravu slaných pokrmů nebo k zahušťování omáček a polévek. Když se pustíte do pečení, možná vás překvapí, jak je těsto podobné tomu z pšeničné mouky a jak tence ...
Kaštanová mouka se mele z plodů jedlého kaštanu. Ty se suší při teplotě 47 stupňů Celsia po dobu 16 dnů a následně jsou zbaveny tvrdé slupky. Proto není mouka „kaštanově“ hnědá, jak by se mohlo nabízet, ale poměrně světlá. Ovšem vůní a chuť si zachovává.Složení: mouka z plodů Kaštanovníku jed...
Tapioka neboli Maniok jedlý (Manihot esculenta) pochází z tropické Ameriky. Pěstoval se již 4000 let př.n.l. Má velmi atraktivní látkové složení, jak pro výživu člověka, tak i hospodářských zvířat. A to hlavně nejen díky obsahu škrobu, ale i množství bílkovin. Někdy se manioku přezdívá sladké ...
Rýže je lehce stravitelná potravina, vyvolává pocit nasycení. Je přirozeně bezlepková, vhodná pro celiaky.Rýže setá je bylina z čeledi lipnicovité. Původ má v tropické a subtropické jihovýchodní Asii, kde roste v mokřinách. Její kulturní odrůdy patří k nejdůležitějším obilninám světa.Rýžová mo...