Semínka na klíčení
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitaminy, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Naklíčovací sklenice a misky na klíčení jsou jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky.
Klíčky jsou ideální doplňkovou formou výživy a především zdrojem životně důležitých látek, protože hrstka klíčků denně dokáže pokrýt potřebu vitamínů, minerálů a enzymů. V klíčcích jsou navíc tyto látky obsaženy v koncentrované podobě, takže naklíčená semena obsahují o více než 50 až 200 % vysoce hodnotných tuků, bílkovin, minerálních látek, stopových prvků, vitamínů a enzymů než nenaklíčená.
Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná. Nepoužívejte semena určená pro běžné pěstování na záhonech. Tato semena bývají mořená chemickým prostředky. Proto doporučujeme používat semena v BIO kvalitě. Mateční rostlina těchto semen byla vypěstována v půdě vhodné pro ekologické zemědělství. Při pěstování nejsou použity žádné pesticidy ani jiná chemická aditiva. Celý proces výroby semen v BIO kvalitě - od výběru mateční rostliny, přes pěstování až po distribuci spotřebiteli je v souladu s evropskými normami pro BIO produkty.
Více informací o klíčení semínek naleznete v článku Jak na klíčení?
Nejprodávanější

Mix ředkviček BIO 200 g Wolfberry. Živá semínka ředkviček určená k domácímu klíčení. Mix ředkviček je smíchán z těchto semínek: Red coral, China rose, Daikon a Red sango.

Směs semen 3 BIO Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Směs klíčků čerstvých a kvalitních luštěnin a zeleniny vhodná k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel.

Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.

Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. V jihoindické kuchyni se praží, čímž dostane jejich ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí karipast a kořenících směsí.

BIO semena pohanky Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Jsou čerstvou a kvalitní obilovinou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemně kyselou svěží chuť.
Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyselina, minerální látky a stopové prvky.

Brokolice BIO mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitamíny, enzymy, aminokyselina, minerální látky a stopové prvky. Brokolice má přijemnou chuť. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy, na ozdobení pečiva, polévek, do zeleninových nebo těstovinových salátů.

BIO kapusta černá Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Klíčky jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemně nasládlou chuť.

Pískavice řecké seno je jednou z nejstarších kulturních rostlin, semena se využívají tradičně jako koření. Přispívá k normálnímu trávení, pomáhá udržet norm ální hladinu cholesterolu v krvi.