Semínka
Jádra i semínka patří mezi výživově velmi hodnotné potraviny. Jejich popularita stoupá na základě rozvoje zdravé výživy. Zahrňte je do svého jídelníčku i Vy. Jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů, minerálů a velmi kvalitních tuků. Některé z nich mají tak výrazné prospěšné vlastnosti, že je lze považovat spíše za doplněk stravy (mezi takové určitě patří lněné a konopné semínko nebo naše novinka – chia semínko). Navíc se dají použít na nespočet způsobů. Proto by v kuchyni rozhodně neměly chybět.
Nejprodávanější
Na tyto nebeské klíčky budete pět jen samou chválu. Jsou malé, ale mocné! Obsahují mnoho vitamínů, minerálů, vlákniny a chlorofylu. Vhodné k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo zeleninových jídel.
Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.
Dýňová semínka jsou přírodním zdrojem vitamínů, minerálů, mastných kyselin a dalších látek. Použití: Dýňová semínka můžeme použít jako přísadu pro chutný domácí chléb, také do snídaňových cereálií a směsi ovoce a ořechů. Můžete je jíst bez dalších úprav, lze jenasucho opražit na pánvi či upéct...
Naklíčená semínka jsou vhodná na ozdobení pečiva, k vylepšení salátů, polévek a jiných pokrmů. Pikantní chuťové tóny čočky, ředkvičky a hořčice se vám nikdy neomrzí. Fantazii se meze nekladou!
Mák modrý BIO najde využití především v kuchyni při pečení, ale i při přípravě klasického jídla.
Máte chuť na něco pikantnějšího? Díky klíčkům ředkvičky nezůstane vaše jídlo přízemním! Aromatické klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete vypěstovat levou zadní, i pokud jste v nakličování úplní začátečníci.