Sladidla, sirupy, cukry
Nejen diabetici se vyhýbají slazení cukrem. Naštěstí si lze vybrat z nabídky mnoha druhů sladidel, která dobře chutnají, nezanechávají v nápojích ani potravinách žádnou pachuť a tak cukr v případě potřeby nahradí.
Přírodní sladidla v této kategorii jsou nízkoglykemická a obsahují menší množství energie než klasický bílý cukr. Jsou ideální variantou pro ty, kteří hledají zdravější náhradu za běžný cukr anebo umělá sladidla.
Glykemický index je ukazatel, který nám sděluje, jak rychle se dostavuje vzestup krevního cukru po požití určité potraviny. Jídla s nízkým glykemickým indexem zvyšují hladinu krevního cukru pomalu, tělo vstřebává cukr zvolna a není tak nadměrně zatěžována činnost slinivky břišní.
Glykemický index | Energetická hodnota | |
Xylitol | 13 | 240 kCal |
Kokosový cukr | 35 | 319 kCal |
Agáve sirup | 22 | 320 kCal |
Bílý cukr | 68 | 385 kCal |
Nejprodávanější
Čekankový sirup Originál je sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky.
Obsahuje vysoké množství prospěšné vlákniny a jeho glykemický index je menší než 5. Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů, ale lze ho použít i v teplé kuchyni pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
Čekankový zázvorový nektar je unikátní spojení sladké rozpustné vlákniny vyrobené z kořene čekanky a beta-karotenu. Beta-karoten (též provitamin A) přispívá k udržení normálního stavu zraku, pokožky a imunity. Čekankový beta-karoten nektar zároveň slouží jako zdroj zdraví prospěšné vlákniny, k...
Čekankový sirup Originál je sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky.
Obsahuje vysoké množství prospěšné vlákniny a jeho glykemický index je menší než 5. Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů, ale lze ho použít i v teplé kuchyni pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
Erythritol je jedním z cukerných alkoholů. Jedná se o jednu z nejlepších variant náhradních sladidel, jelikož jeho sladivost je podobná jako u klasického cukru, neobsahuje ale téměř žádné kalorie. Co víc, má nízký glykemický index, nezvyšuje hladinu cukru v krvi a nemá vliv ani na hladinu inzulinu, je tedy vhodný i pro diabetiky.
Kreativní alternativa k tradičnímu sirupu na palačinky. Inspirováni lahodnou snídaní ze zázvorových a skořicových celozrnných palačinek podávaných v oblíbené snídaňové restauraci v San Franciscu jsme neodolali a přinesli na trh zázvorový sirup.
BIO Kokosový cukr má sladkou chuť, podobnou sladkosti hnědého cukru, s jemnou karamelovou příchutí. Primární sacharid přítomný v kokosovém cukru je sacharóza, dále glukóza a fruktóza. Největším plusem je velmi nízký glykemický index, tj. 35. Je vyroben ze sladkého nektaru z květů kokosové...
Čekankový Matcha Tea je unikátní spojení sladké rozpustné vlákniny vyrobené z kořene čekanky a zeleného čaje Matcha. Tento nejsilnější antioxidant s obsahem minerálů Vám dodá energetickou vzpruhu, která dokáže nahradit i účinek kávy. Zároveň slouží jako zdroj zdraví prospěšné vlákniny s příjem...
Čekankový zázvorový nektar je unikátní spojení sladké rozpustné vlákniny vyrobené z kořene čekanky a zázvoru. Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Snižuje cholesterol a stimuluje krevní oběh. Čekankový zázvorový nekt...