Detailní popis produktu
Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.
Intenzita hořké chuti těchto klíčků se zvyšuje s dobou klíčení. Může se stát, že některá semínka nevyklíčí a zůstanou tvrdá.
Návod k přípravě:
doba namáčení: 6-8 hodin, poté opláchnout, doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle, ideální teplota: 18-20°C, 2 x denně oplachovat. TIP: Výhonky zkonzumujte co nejdříve, případně lze 2-3 dny uchovat v lednici – jinak zhořknou. Před konzumací ještě opláchnout teplou vodou.
Složení:
Pískavice řecké seno bio (Trigonella foenum graecum)
Balení:
120 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Celkové hodnocení
Ohodnoťte produkt Sonnentor BIO Pískavice řecké seno - semínka k nakličování 120 g
Komentář k produktu Sonnentor BIO Pískavice řecké seno - semínka k nakličování 120 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tady roste radost. Již třetí desetiletí působí SONNENTOR na českém trhu s biopotravinami. Patří mezi průkopníky kontrolovaného ekologického zemědělství v České republice. SONNENTOR s.r.o. je česko-rakouská firma, která se zabývá převážně výrobou bio-čajů a bio-koření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. Firma byla založena Tomášem Mitáčkem a Johannesem Gutmannem roku 1992 a nachází se v jihomoravské vinařské vesnici Čejkovice.