SONNENTOR, Strana 5
Tady roste radost. Již třetí desetiletí působí SONNENTOR na českém trhu s biopotravinami. Patří mezi průkopníky kontrolovaného ekologického zemědělství v České republice. SONNENTOR s.r.o. je česko-rakouská firma, která se zabývá převážně výrobou bio-čajů a bio-koření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. Firma byla založena Tomášem Mitáčkem a Johannesem Gutmannem roku 1992 a nachází se v jihomoravské vinařské vesnici Čejkovice.

Egypťané prý její semínka využívali jako koření. Naklíčené si je můžete vychutnat již po několika dnech a jejich síla a pikantní chuť vás jistě mile překvapí. Při klíčení voní po kari. Pískavice se používá do chutney, do omáček a v Indii i jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům.

Za velkou louží je Pumpkin Spice Season něco jako páté roční období.

Malí siláci s pěkně ostrou chutí hrají prim hlavně v omáčkách a dipech. Semínka hořčice se v našich zeměpisných šířkách používají i k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. V jihoindické kuchyni se praží, čímž dostane jejich ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině. Kromě toho jsou součástí karipast a kořenících směsí.

Skořice a hřebíček v kombinaci s jablky, šípky a mandarinkovým i pomerančovým éterickým olejem dělá z tohoto čaje nepostradatelného společníka v době chladných zimních dní. Chutná skvěle horký i studený, smíchaný s ovocnou šťávou nebo okořeněný vanilkou.
TIP: tento čaj je vhodným základem pro domácí vánoční punč, fantazii se meze nekladou.

Zimní noci bývají předlouhé. Skořice a hřebíček v kombinaci s jablky, šípky a mandarinkovým i pomerančovým éterickým olejem dělá z tohoto čaje nepostradatelného společníka v době chladných zimních dní. Chutná skvěle horký i studený, smíchaný s ovocnou šťávou nebo okořeněný vanilkou.
Stránka 5 z 20 - 347 položek celkem