Triphala
Triphala je tradiční kombinace plodů tří rostlin staré indické medicíny – ájurvédy. Obsahuje plody Amalaki, Haritaki a Vibhitaki. Vyvážená směs těchto plodů je známá jako prostředek mající pozitivní vliv na trávení a vylučování. Má antioxidační vlastnosti a její široké působení má vliv na kardiovaskulární zdraví, hladinu cholesterolu a cukru v krvi, zdravá játra, respirační zdraví a reprodukční funkce. Podporuje imunitní systém organismu a přispěje ke zdravé pleti.
Amalaki – indický angrešt – Emblica officinalis
Haritaki – vrcholák tříslovinný – Terminalia chebula
Vibhitaki – vrcholák myrobalánový – Terminalia bellirica
Vibhitaki – lat. Terminalia bellirica
Vibhitaki přispívá k udržení normálního trávicího zdraví, podporuje vylučování, udržuje střevní mobilitu. Má vliv na vzhled vlasů, působí jako antioxidant, podporuje imunitní systém. Vibhitaki udržuje normální zdraví jater, kardiovaskulární funkce a podporuje respirační zdraví. Je nápomocné pro kontrolu hladiny cukru a cholesterolu v krvi.
Haritaki – lat. Terminalia chebula
Haritaki má blahodárný vliv na vylučovací a trávicí funkce, podporuje nervový systém, smysly, mysl a pomáhá zvládat stres. Podporuje přirozené zdraví jater a pleti. Haritaki přispívá k udržení normálního zdraví dýchacích cest, podporuje reprodukční funkce. Působí jako antioxidant, má vliv na kardiovaskulární zdraví a hladinu cholesterolu, podporuje přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní systém. Má vliv na močový systém a metabolismus glukózy.
Amalaki – lat. Emblica officinalis
Amalaki podporuje trávicí funkce.