Labeta Třtinový želírovací cukr 4:1 250 g
Kód: SAD14660Detailní popis produktu
Dáváte při slazení přednost třtinovému cukru? Už jste jej ale někdy využili i při zavařování? Želírovací cukr třtinový 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr není již potřeba ke směsi přidávat. Máte už svůj oblíbený recept na marmeládu? Vyzkoušejte jak klasiku v podobě jednodruhových marmelád, tak se nebojte experimentovat. I takové suroviny jako máta, vanilka či limetka mohou marmeládu dokonale ozvláštnit. S pomocí želírovacího cukru lze navíc vyrobit i sladké ovocné šťávy či želé.
- žádný bílý cukr
- obsahuje jen BIO cukr a pektiny
- určený pro opravdu sladké ovoce
- přirozeně bezlepkový výrobek
- balení vystačí na 1 kg ovoce
Návod na přípravu:
Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Příprava v domácí pekárně:
Očištěné a vypeckované ovoce 900–1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800–900 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci obsah sáčku. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravenou marmeládu do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Složení:
cukr třtinový, želírující látky 2,7 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota [kJ/kcal]: 1689/ 398, Tuky [g]: < 0,5, z toho nasycené mastné kyseliny [g]: < 0,1, Sacharidy [g]: 97, z toho cukry [g]: 93, Bílkoviny [g]: < 0,5, Sůl [g]: < 0,01
Balení:
250 g - balení ke zpracování až 1 kg ovoce
Náš tip:
Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete -> ZDE <-
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.