Wolfberry Pektin 30 g
Kód: 109035Detailní popis produktu
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo) - ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Dávkování při výrobě džemů:
Pro výrobu budete potřebovat cca 10-15 g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.
Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Složení:
Amidovaný jablečný pektin 100%.
Balení:
30 g - dávka na 2 kg ovoce
Upozornění:
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl. Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.
Země původu:
Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zavařování a nakládání |
---|---|
Obsah: | 30 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.