Oříšky, sušené ovoce a semínka, Strana 2
Nejprodávanější
Lněné semínko bylo vypěstováno v Itálii a po nadrcení bylo bez dalších úprav rychle zabaleno. Má jemnou neutrální chuť a je bohaté na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny (23 g na 100 g). Tělo dokáže cenné látky přítomné ve lněném semínku zpracovat lépe z nadrceného semínka. Semínko má vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné jej konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jeho množstvím. Drcené semínko je ideální na pečení, do müsli, jogurtu, smoothies, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Mák modrý BIO najde využití především v kuchyni při pečení, ale i při přípravě klasického jídla.
Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.
Máte chuť na něco pikantnějšího? Díky klíčkům ředkvičky nezůstane vaše jídlo přízemním! Aromatické klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.
Meruňky původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody. Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. V sáčku jsou baleny menší meruňky, které nejlépe poslouží nakrájené k obohacení jogurtu, při pečení a vaření jako náhražky cukru. Můžeme je mlsat i samotné. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i meruňky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu a v podstatném množství i železo, vápník, draslík a některé vitaminy.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Plody HIMALYO GOJI PREMIUM jsou sklízeny na tibetské náhorní plošině, kde jsou vystaveny intenzivnímu působení slunce a drsné síle přírody. A jako většina plodin, které dozrávají ve vysokých nadmořských výškách a čistém prostředí, mají unikátní sílu a koncentraci účinných nutričních látek. Jsou tak zcela jedinečné a mezi běžně dostupnými plody nemají konkurenci.
V čem konkrétně vynikají?
Jsou lahodnější, sladší a viditelně větší. Průměrná hmotnost 100 plodů je oproti standardu až o 43% vyšší. Nové plody se pyšní vyšším obsahem vitamínů (kupříkladu C, B1, B2, E), karotenoidů a minerálů (sodík, kalcium, magnesium, železo). Že neodoláte?
Ručně sbírané plody nejkvalitnější kustovnice z provincie Ningxia v biokvalitě jsou sušeny na přímém slunci ihned po jejich sběru. Díky pečlivému třídění se balí jen přiměřeně uzrálé a neporušené plody a tím je zaručena ta nejvyšší možná kvalita. Plody jsou nesířené, jedná se o čistě přírodní produkt. Dopřejte si vysoký obsah prospěšných vitamínů, minerálů a dalších látek.