Promix-UNI Bezlepková univerzální mouka 1000 g
Kód: SAD6468Detailní popis produktu
Bezlepková univerzální mouka vhodná pro téměř všechny bezlepkové diety - neobsahuje mléčné bílkoviny, laktózu, sůl ani řepný cukr. Je vhodná na pečení ve formě i bez formy - na chléb i pečivo. Moučná směs je vhodná pro přípravu chleba, pečiva, jemného pečiva, zákusků tak na běžné použití v kuchyni- jíšky, zahušťování, bešamel ap.
Složení:
kukuřičný škrob, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, sójová mouka*, zahušťovadlo: guarová mouka a karboxymetylcelulóza, emulgátor: mono a diglyceridy nenasycených mastných kyselin.
* alergen
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1564 kJ / 372 kcal;
tuky: 1,6 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,13 g;
sacharidy: 84,8 g;
cukry: 0,25 g;
vláknina: 3 g;
bílkoviny: 3,1 g;
sůl: 0,02 g.
Použítí:
15 g čerstvého droždí rozpustíme v 4 dl teplé vody, přídáme lžíčku soli (7 g), plnou lžíčku octa nebo citronové šťávy. Dobře promícháme a přidáme 400 g mouky PROMIX-UNI. Krátce zamícháme a nakonec přidáme 1 lžíci oleje nebo 30 g tuku. Elektrickým šleháčem nebo vařečkou mícháme asi 10 minut až se vytvoří hladké těsto. Vložíme do formy a necháme kynout 30-40 minut na teplém místě až se zdvojnásobí objem. Pečeme v předehřaté troubě 40 minut při 220°C.
Slouží jako přísada na pečení a ochucení moučníků, kompotů, kávy, na posypání koláčů a kaší.
Automatická pekárna: Do pečící nádoby dáme 4 dl teplé vody, do které přidáme cukr, sůl oct a olej. Bez míchání opatrně vsypeme 400 g mouky PROMIX-UNI a nakonec 7 g sušeného droždí. Nastavíme 2-hodinový bezlepkový program.
Hmotnost:
1 kg
Skladování:
Skladujte v suchu do 25°C.
Země původu:
Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
"Stále lepší a rozsáhlejší sortiment potravin, chutný a nejlepší pro Vaše zdraví“.
Novalim
Toto je motto naší firmy, která sa od roku 1991 specializuje na výrobu dietních bezglutenových (bezlepkových) a nízkobílkovinových potravin. Máme vybudované samostatné továrny, kde se vyrábí pouze bezlepkové výrobky. Pracovníci naší firmy mají dlhouholeté zkušenosti v oblasti potravinářské technologie, mikrobiologie a v příbuzných oborech. Kontinuální výzkum a vývoj realizujeme samostatně i ve spolupráci s významnými výzkumnými centry. Tím zabezpečujeme stálou inovaci výroby a dynamický rozvoj společnosti.